Калин Стоянов: На брутален политически натиск е подложена Горица Грънчарова

Целта била той да не остане вътрешен министър

10.08.2024 | 15:20 Редактор: Елеонора Танева
Калин Стоянов разговаря с Горица Грънчарова

Старт на разговорите за съставяне на кабинет на кандидата за нов служебен премиер. Горица Грънчарова - Кожарева е разговаряла с досегашния служебен министър на вътрешните работи.

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов съобщи, че е представил пред кандидата за служебен премиер Горица Грънчарова - Кожарева подробен анализ на свършеното досега. Той заяви, че е останал с впечатление, че Грънчарова е подложена на силен политически натиск той да не е следващият вътрешен министър.

"Направи ми впечатление, че днешният разговор протече доста стегнато и професионално. Но останах с усещането и опасението, че бъдещият служебен премиер ще бъде и е подложен на брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство", заяви Стоянов.

По рано днес от най-големия синдикат в МВР се обърнаха към служебния премиер с молба да подходи рационално при избора и назначаването на нов силов министър. Девет дни има номинираната за служебен премиер да представи структура и състав на проектокабинет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)