Агенцията по вписванията отказа вписването на ръководството на IV градска болница

Решението не работи за интересите на софиянци, каза  председателят на СОС Цветомир Петров

10.08.2024 | 15:05 Редактор: Вяра Димова
Цветомир Петров с важна информация за Четвърта градска болница.

Агенцията по вписванията е отказала да впише новото ръководство на Четвърта градска болница по скандалното предложение на д-р Антон Койчев от ГЕРБ-СДС и Ваня Григорова за вливането на болницата във 2-ра градска. То бе наложено силово и на инат от сформиралото се икономическо мнозинство в Столичния общински съвет. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров в профила си във профила си във Facebook.

Според него решението "не работи за интересите на софиянци".

"В зала, за да не губи време д-р Антон Койчев предложи да бъде избран нов член на борда на дружеството - Стоян Маджаров, а предишният – д-р Аркадий Иванов, да бъде освободен като изпълнителен директор, но не и като член на съвета на директорите. И си го гласуваха", припомня Петров.

"Каква ще бъде съдбата на болницата, която се е грижила за над 3 000 пациенти на година сега отново е под въпрос. Питам защо колегите не се съгласиха с разумното предложение на зам.-председателя на Комисията по здравеопазване Саад Алуани от нашата група и да бъде направен опит лечебницата да бъде оздравена, за да не изпращаме принудително съгражданите си в частния сектор? Предполагам, че защото сградата на 4-а градска болница е предвидена да бъде продадена, каквито съмнения възникнаха по време на дебатите в комисиите и на последното заседание на СОС", заявява председателят на СОС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)