Предимно слънчева събота с валежи и гръмотевици на отделни места

Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°

10.08.2024 | 07:47 Редактор: Вяра Димова
Топла събота.

В събота ще преобладава слънчево време, съобщиха от НИМХ. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, в София – около 31°.

В планините ще е предимно слънчево. Над Източна Стара планина ще се развие по-значителна купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°.

Преди обяд над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд ще преобладава слънчево време, но отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 31°.

Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала, след обяд в южните райони до 3 бала.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, през първия ден в Източна България все още до умерен, от север-североизток. Температурите слабо ще се повишат.

Снимка: pixabay