fallback

150 рокери тръгнаха на юбилейна обиколка през Сърбия и България

Мотото на мотошествието е "Европейска толерантност на пътя"

09.08.2024 | 14:06 Автор: Деси Николова

150 рокери, участваха в 20-ата юбилейна обиколка, която премина през градове в Сърбия и България. Мотористите потеглиха на мотошествие от къмпинг Китен, преминаха през Приморско, Бургас и по магистрала "Тракия", съпроводени от полицейски ескорт.

Рано сутринта рокерите потеглиха от къмпинг Китен, където останаха четири дни. 

"Мотото на мотошествието е "Европейска толерантност на пътя". Лично моят призив към мотористите е да карат с главата, не с ръката", апелира организаторът на мотошествието Горан Илчев.

Стартът на мотошествието е даден в Сърбия и в него участват рокери от 10 държави.

"Много сме доволни, че бяхме ваши гости. Много добра организация. Успяхме да посетим всички плажове наоколо. Призивът ми е да се кара нормално и по правилата и така всичко ще бъде наред", каза моторист от Сърбия.

"От българското лято създадох много приятелства. Призовавам за едно - безопасност на пътя и толерантност. Благодаря на българската полиция за съдействието", сподели президентът на клуб "Light Angels"- Сърбия Цаки Стошич.

Мотошествието през цялото време е ескортирано от полицейски патрулни коли. От МВР призовават пътуващите по магистрала "Тракия" да бъдат внимателни.

"Очакваме затруднение по пътя предвид това, че е петък и поради тази причина сме тук, за да осигурим безопасността на участниците в, както и на останалите участници в движението. Ще подпомогнем движението, ще има ръчно регулиране, за да може мото обиколката да напусне безпрепятствено града", заяви началникът на "Пътна полиция" - Бургас гл. инсп. Пламен Николов

За Бургас беше избран околовръстен маршрут, така че моторите да не преминат през града.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

fallback
Още от България
fallback