Делян Пеевски: Горица Грънчарова ще бъде зверски натискана от Румен Радев и кръга му

Малките кучета Кирил Петков, Асен Василев и Денков са се върнали в кучкарника, каза председателят на ДПС

09.08.2024 | 10:50 Редактор: Беатрис Младжова

Председателят на ДПС Делян Пеевски изказа мнение относно назначаването на Горица Грънчарова - Кожарева за за служебен министър-председател от президента Румен Радев.

"Не мога да коментирам, не я познавам, нека да видим какво ще прави", заяви той.

Той коментира и дали Калин Стоянов трябва да остане на сегашния си пост като вътрешен министър.

"Това смятам, че трябва да си го реши както е по Конституция премиерът. Никой не може да се бърка. Надявам се, че Мистър Кеш-Радев и селският кръчмар от "Труд" Николай Копринков няма да се набъркат в тази процедура, защото имам усещането, че ще се опитат да се набъркат", каза Пеевски.

Той се обърна към бъдещия министър-председател Горица Грънчарова - Кожарева.

"От Мистър Кеш-Радев. Убеден съм, че тя зверски ще бъде натискана от него и от кръга около него. Вижда се, че беше подготвена сценката с ПП-ДБ за Калин Стоянов. Убеден съм, че това идва от Мистър Кеш-Радев. Неговият кръг, Пламен Узунов – това е другият му съветник и касиер, натискат за негов вътрешен министър и министър на електронното управление, за да има ала-бала", посочи председателят.

"Mалките кучета са се върнали в кучкарника - Кирил Петков, Асен Василев, Денков, при баща си. Всичко ще бъде подчинено на тази партия. Нямат никакъв интегритет, както те обичат да казват, да се бъркат в МВР. Всичко, което причини Рашков го знаем - беззаконията и арестите на политически лидери. След главния им секретар забравихме, скъпите часовници, кеша, пуделите, контрабандните канали за цигари. Лежат в ареста тези контрабандисти - техните хора, за това никой не говори вече, а реалните виновници, които са получавали чантите с кеш, са на свобода и безнаказано се разхождат в парламента - Кирил Петков, Асен Василев, Денков", поясни той.

"Убеден съм, че ще има опит за овладяване на МВР и електронното управление, те нямат иначе шанс за резултат, само с фалшификати са успявали, техните записи го видяхте. И за да има една голяма ала-бала и да бъдат излъгани българските граждани", допълни Пеевски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR