Борисов: Във властта трябва да се влиза през парадния, а не през задния вход

Ходовете на новия премиер ще покажат дали с нея ще влезе и някоя партия, каза лидерът на ГЕРБ

09.08.2024 | 09:59 Редактор: Вяра Димова

Лаконичен коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за избора на кандидат за служебен премиер от страна на държавния глава Румен Радев, който определи за поста зам.-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова - Кожарева.

"Щом я е избрал президентът, как да коментирам. Лично аз не я познавам, когато избирахме Сметната палата, тя беше от квотата на БСП", посочи той в кулоарите на парламента.

Борисов подчерта, че служебното правителство си има своите ангажименти и то трябва да си ги изпълнява, а ролята на партиите е да спечелят изборите. Според него във властта трябва да се влиза през парадния, а не през задния вход.

"Ние разбираме управлението да влезеш през официалния вход. Когато непрекъснато влизаш да управляваш през задния вход, който по принцип е за изход, аз не го разбирам", подчерта лидерът на ГЕРБ.

На въпрос сега влиза ли някой през задния вход, Борисов отговори: "Нищо не визирам. Поздравявам г-жа Грънчарова-Кожарева за назначението, щом е събрала доверието на президента от толкова много кандидати. Пожелавам ѝ успех!".

Той уточни, че ГЕРБ разглежда всяко едно правителство или като управляващо, или като опозиция. По думите му със следващите ѝ ходове ще стане ясно дали заедно с нея във властта ще влезе и някоя партия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)