fallback

Явор Божанков: Физическото насилие е недопустимо за една такава институция

"Няма да оставя това без последствия, ще бъдат взети мерки", заяви депутатът

08.08.2024 | 15:26 Автор: Деси Николова

Недопустимо е за една такава институция физическо насилие, каквито и да са позициите на един народен представител. Както и да гласува по дадени законопроекти, никой няма право да упражнява физическа агресия срещу свой колега. Няма да оставя това без последствия, ще бъдат взети мерки. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Явор Божанков.

По-рано днес Божанков качи във Facebook видео, на което се вижда физически сблъсък между него и депутата от "Възраждане" Коста Стоянов.

"Качих видеото, за да види широката общественост какви всъщност са "Възраждане" и да си дадат сметка, ако получат реална власт, в какво общество бихме живели", обясни той.

Той поясни, че е бил в коридора, който е общ за парламентарните стаи, когато Стоянов е минал покрай него и го е обидил. Конкретната причина, според Явор Божанков, са приетите вчера промени в Закона за предучилищното и училищното образование, с които той и парламентарната му група не са съгласни. С измененията се забранява пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в системата на образованието. 

Божанков смята, че негово изказване от парламентарната трибуна е причината за атаката от Стоянов. 

"Те редовно казват на всеки от нашата парламентарна група, че ще отиде в "Белене", ще чука камъни", добави още депутатът, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback