Времето в четвъртък остава топло с максимални температури до 38 градуса

В следобедните часове ще има облаци над Рила и Пирин

08.08.2024 | 06:00 Редактор: Вяра Димова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 16 до 21 градуса, по морето - до 21 градуса. Преди обед ще бъде слънчево, а следобед над планините облаците ще се увеличават, но ще остане без валежи. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от североизток.

Максималните температури в страната ще бъдат от 33 до 38 градуса, а по Черноморието - до 29-31 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието преди обед ще бъде облачно и ветровито. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 31 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 25 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от около 28 градуса. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното Черноморие - с тенденция да се усили до умерено с височина на вълните до 2,5 метра.

Преди обед в планините ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани купести облаци, повече над Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максимални температури за деня - над 2500 метра височина, ще бъдат около 15 градуса, а на 1500 метра височина - около 23 градуса.

До края на седмицата ще се задържи слънчево и горещо. Най-топло ще бъде през уикенда, когато температурите ще надвишават 42 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay