fallback

Преместиха крокодила "Кроки" в зоопарка в София

Влечугото ще бъде изследвано и карантинирано

07.08.2024 | 15:45 Автор: Вяра Димова

Крокодилът, намерен в столичен квартал, вече е в зоопарка в София. Влечугото е живяло два месеца в столичния квартал "Ботунец", където, по думите на местната власт, се е намирал в общинска собственост. 

Дойдоха представители на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Съставиха необходимите документи. Това, което казват е, че трябва собственикът на животното да е вписан в документите и да е регистриран на обекта, което не може да се случи, защото имотът е общинска собственост. Ще закарат животното в Зоологическата градина, ще го изследват, ще го карантинират. Той не е регистриран изобщо, че е тук. Това е основанието. Той е регистриран в РИОСВ - Варна", информира кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова.

Стопанинът на влечугото Виктор Михайлов твърди, че от 15 години собственик на крокодила е неговата съпруга. В документ, който самият той показа обаче, като собственик е записан мъж на име Станислав Христов. Кой е Станислав не е ясно. 

"Крокодилът е купен от Бургас. Имаме го от 15 години. Това не е диво животно", каза Михайлов.

Вижте повече в репортажа на Стефан Стефанов.

fallback
Още от България
fallback