Горски служител пострада в борбата с пожара на Славянка

Закаран е за преглед в болницата

07.08.2024 | 14:40 Редактор: Деси Николова
Положението в планината е под контрол.

Положението с пожара на Славянка в момента е под контрол. Източният фронт е обливан с вода благодарение на двете линии, създадени от горски и пожарникари. На западния фронт пожарът е локализиран с помощта на горските служители и пожарникари.

Днешният опит на близо 200 души от всички институции, от които 100 са от системата на горите, към момента дава положителен резултат.

За съжаление и днешният ден не мина без инциденти. Горски служител беше контузен от обгоряло дърво. С транспорт на ЮЗДП той е транспортиран до асфалтовия път, откъдето с линейка е закаран за преглед в болницата. 

Към момента състоянието му е стабилно, очаква се резултатът от направените допълнителни изследвания, информира "Фокус".

Това не е първият инцидент по време на високо рисковата работа по потушаване на огъня. Преди дни служител скъса менискус, двама други служители бяха обгазени.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
бай Онзи
преди 2 часа
Това не е И вторият инцидент при гасене на пожари в (абсолютно излишното) Югозападното горско предприятие . Преди три години двама горски изгоряха , заградени отвсякъде с огън , изпратени там без дори най-елементарно оборудване . Естествено , наказани няма ,камо ли подведени под съдебна отговорност. Сигнализирай за неуместен коментар