Делян Пеевски: Тайни срещи, криене в офиса на Христо Иванов, возили са ги като зелки

Предимно безразлични са политическите сили кой трябва да бъде назначен за служебен премиер

07.08.2024 | 13:38 Редактор: Искра Ангелова

В очакване на развръзката за новата служебна власт и извънредните седми поред избори - взаимни нападки в парламента в задкулисие и сценарий за свалянето на Рая Назарян от поста председател на Народното събрание. 

Предимно безразлични са политическите сили по въпроса кой трябва да бъде назначен за служебен премиер. След седмица на активни спекулации за готвени заговори, които да прекроят така наречената "домова книга" с потенциалните служебни премиери, се оказа, че партиите нямат съществени претенции по въпроса.

"Кандидати за премиери бол", лаконичен бе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Главчев е сериозна политическа фигура"

Политическите играчи държат най-вече на основната функция на служебния кабинет - да организира честни избори.

"Единственото, което можем да твърдим за управлението на Главчев, е, че никой не оспори изборите. безразлично ни е кой ще е премиер и кои ще са министри", допълни Борисов.

"Няма значение за БСП кой ще е следващият министър-председател. Господин Главчев е сериозна политическа фигура, бил е и председател на НС от името на ГЕРБ, така че в момента няма как да няма пристрастия към тази партия", подчерта председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

А Делян Пеевски заподозря защо все още не е назначен служебен премиер.

"Затова се бави държавният глава - опитва се да изнуди някой да си сложи министри, да махне Калин Стоянов, за да върне някой като Рашков или Демерджиев, да назначи главен секретар на МВР, да назначи МЕУ", заяви той.

И отново се заговори за тайни срещи между политическите сили: "Тайни, прехвърляния с автомобили, криене в офиса на Христо Иванов. Копринков е говорил. Возили са ги като зелки".

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.