Борислав Гуцанов: Служебният премиер трябва да е равноотдалечен от всички партии

"За нас е важно изборите да бъдат честни и почтени", каза председателят на ПГ на "БСП за България"

07.08.2024 | 12:18 Редактор: Искра Ангелова
Гуцанов изрази притеснение относно бъдещия служебен премиер.

Служебният министър-председател трябва да е равноотдалечен от всички партии, за да проведе честни избори. Димитър Главчев е сериозна политическа фигура, бил е председател на парламента от ГЕРБ и няма как да няма пристрастия към тази партия. Тази теза изрази председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов в кулоарите на парламента.

"Не виждам как той може да се откъсне дотолкова от ГЕРБ, че изборите да могат да бъдат проведени по честен и почтен начин", заяви Гуцанов.

"Решението кой ще е следващият служебен министър-председател е само и единствено на президента. За нас е важно изборите да бъдат честни, почтени и служебният кабинет да не си позволява да се намесва в изборния процес", каза още Гуцанов.

Той допълни още, че третият мандат е трябвало да се използва по по-разумен начин, да бъде проведен с по-бавни преговори, за да има повече възможност за разговори и с парламентарно, и с извънпарламентарно представените партии.

Снимка: Пресцентър на БСП


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 час
Гуцанов играе с един от големите контрабандисти на Варна - Дидо Дънката.Този човек е за затвора а не за парламента. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 час
Със сигурност няма да си ти. Сигнализирай за неуместен коментар