fallback

Пожар на 12 000 декара: Тежка борба с огъня в Сакар планина

Изпепелени са горски територии, сухи треви и храсти

07.08.2024 | 09:56 Автор: Искра Ангелова

Поредна тежка нощ за огнеборците. За изминалите 24 часа звената за пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на 255 сигнала за произшествия, ликвидирани са общо 214 пожара.

Пожарът в Сакар планина е ограничен. Пламъците за часове се развиха на около 12 000 декара площ. Изпепелени са горски територии, сухи треви и храсти. Цяла нощ противопожарни екипи работиха в трудния терен. 15 пожарни автомобила и 3 верижни машини работят в района на селата Черепово, Дрипчево, Изворово и Голямата звезда. В гасенето са включени и служители на горските стопанства и доброволци, съобщават от МВР - София.

Пожарът е активен все още от страната на с. Черепово. Няма опасност за селото и хората там. Пътищата през Голямата звезда остават затворени по направление Тополовград - Харманли и Свиленград - Стара Загора.

През вчерашния ден продължи битката с огъня на българо-гръцката граница. На място работиха 60 пожарникари с 16 пожарни автомобила, булдозер, 38 служители на горското стопанство с 10 високопроходими автомобила и 40 военнослужещи. Включиха се и двата самолета от модула на Кралство Испания. Гасителните действия продължават и днес.

Снимка: БГНЕС / Архив

fallback
Още от България
fallback