Необичайна находка: Намериха крокодил в столичен квартал

Влечугото е обитавало басейн, изграден върху част от общински имот

06.08.2024 | 18:02 Редактор: Вяра Димова
Крокодил в София.

В столичния квартал "Ботунец" откриха крокодил, съобщиха от Столичната община. Влечугото е установено от служители на районната администрация на "Кремиковци". Кметът на района Лилия Донкова е сезирала Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София, както и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

От Общината обясниха още, че басейнът, който крокодилът е обитавал, е изграден върху част от общински имот.

В момента се извършва проверка, казаха от РИОСВ - София. Те са били уведомени със сигнал от район "Кремиковци". 

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов потвърди пред БТА, че техен експерт е отишъл на място, за да съдейства на РИОСВ-София. По думите му трябва да се определи вида, ще се вземе и решение дали животното да бъде иззето. 

Кметът на район "Кремиковци" посочи, че преди около три седмици е имало сигнал по телефона, подаден от жител на "Ботунец", който казва, че се отглежда крокодил.

Снимка: pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Соня
преди 1 час
Ама, как е възможно да се от глежда крокодил и някой, дето не знае сега лято може да стане жертва, боже някой нарочно го е пуснал там,ама как е попаднало там,кой ще отговоря?Боже тези хора са се побъркали ,това яде и хора дали вече някой не е изяден .... Сигнализирай за неуместен коментар