fallback

Helpbook: Грешна диагноза и неглижиране доведоха до смъртта на жена в Павел Баня

За два дни наш потребител се обажда 7 пъти в Спешна помощ

06.08.2024 | 17:31 Автор: Анисия Иванова

Наш потребител подробно описа в платформата Helpbook.info за грешно поставена диагноза и неглижиране на майка му в Павел Баня. За два дни той се обажда 7 пъти в Спешна помощ заради състоянието ѝ - тресене, гърчове и висока температура.

"На 2 август в 14:16 мин. подадох сигнал до Спешна помощ, майка ми цялата се тресеше, лекарят измери кръвно 200/100 и температура 40 градуса, като постави диагноза вирусна инфекция, сложи аналгин за сваляне на температурата и инжекция за понижаване на кръвното и си тръгна", гласи част от сигнала.

През целия ден състоянието на болната продължавало да се влошава. Последвали нови обаждания към Спешна помощ и отново посещения в дома на същия и на другия ден, а диагнозата си оставала същата. Чак на третия ден склонили да я приемат в болница, където с категоричност се доказал масивен мозъчен кръвоизлив и за съжаление, последвала смърт.

Заради неглижиране на състоянието и погрешна диагноза една жена си е отишла по този нелеп начин. Изказваме искрени съболезнования.

Чрез платформата на Helpbook.info можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback