fallback

В лекарски кабинет: Вървете си, много внимание ви обърнах, ще ви таксувам за два прегледа

В Helpbook постъпи сигнал, адресиран към ИА "Медицински одит"

06.08.2024 | 20:00 Автор: Анисия Иванова

В платформата ни Helpbook.info постъпиха сигнали, адресирани към Изпълнителна агенция "Медицински одит". Наша потребителка посетила ортопед-травматолог в софийско ДКЦ по повод нетърпими болки в ставите. Отношението, с което се сблъскала, било грубо и арогантно.

Ето какво ни пише в сигнала: "Когато разбра, че съм на 55 години, подигравателно ме попита аз какво очаквам на тази възраст и ми каза, че нищо няма да ми помогне за превенция на това в бъдеще. Набързо ми написа рецепта за противовъзпалително лекарство, без да попита дали нямам противопоказания за приемане на такъв тип лекарства.

Когато настоятелно го попитах не мога ли да си помогна като приемам например колаген ми заяви: "Ами, приемайте си, кой ви пречи?".

Помолих все пак да ме изпрати на физиотерапия, но той отговори, че може да ме изпрати чак след седмица. Помолих за обяснение защо не може още днес и докторът каза: "Еми, такива са правилата!".

Накрая побърза да ме изпрати с думите: "Хайде, вървете си, че много внимание ви обърнах и ще взема да ви таксувам като за два прегледа!".

Като пациент редовно заплащам здравно осигурителни вноски и то и на двете си работни места и ми стана обидно от такова отношение на лекар, към когото се обръщам за помощ.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback