"Продължаваме промяната" обсъжда свалянето на Рая Назарян

На нейно място се обсъжда кандидатурата на Иван Иванов от БСП

06.08.2024 | 15:13 Автор: Беатрис Младжова

Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" обсъжда премахването на Рая Назарян от поста на председател на Народното събрание. 

Участници в съвета съобщават, че на нейно място се обсъжда кандидатурата на Иван Иванов от БСП, който впоследствие да бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Предложението за Иван Иванов се очаква да бъде подкрепено от БСП и от групата на Доган в ДПС. Иван Иванов се очаква да смени всички министри от служебния кабинет на Димитър Главчев и да назначи за вътрешен министър приближения до Радев Иван Демерджиев и за финансов министър Асен Василев, предаде БГНЕС.

На практика това е втората акция за отстраняването на Рая Назарян след тайната среща в петък, провела се в НДК. Тогава източници от ДПС на Доган съобщиха, че в нея освен тях са участвали от ПП-ДБ, БСП, "Възраждане", "Има такъв народ".

"Целта на тази среща беше да свалим Рая Назарян от председателския пост, искаме да вкараме друг играч и следващият премиер да не бъде близък до ГЕРБ", заяви тогава участник в срещата, който в момента е депутат от групата на независимите.

Провеждането ѝ бе потвърдено лично и от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Още от България