fallback

"За 5 секунди всичко живо беше на земята": Разказ на повалените от таван сватбари

Трима души остават в болница, сред тях са две деца

06.08.2024 | 13:39 Автор: Елеонора Танева

20 души са пострадали в тежкия инцидент с рухналия таван на сватба в Кърджали. Двама от пациентите са с фрактури в болница. 

Таванът на сватбения салон се срутил в разгара на тържеството. В помещението празнували над 150 гости. В това време над Кърджали валял силен дъжд. 

"Почна от тавана да тече вода и за 5 секунди всичко беше долу", сподели Семиха Юсеин.

"Тече известно време вода. По едно време чухме нещо като силна гръмотевица и за 5 секунди беше всичко живо на земята и целият таван над нас", разказа Асие Мюмюн.

"Отначало помислихме, че има някакъв побой, после разбрах, че таванът е паднал върху хората. Голям хаос беше", каза за преживяното Емин Хасан.

Злополуката предизвикала паника у празнуващите. Гостите на сватбата започнали да бягат към изхода на салона, а в суматохата много от тях получили наранявания. Три линейки пристигнали на място и откарали 7 от пострадалите в спешното, останалите отишли в болницата с личните си коли.

Състоянието на пострадалите е стабилно

"От 19:30 до 23:30 часа в спешното отделение на нашата болница са преминали 20 пациенти. Направени са всички необходими консултации. Към момента за лечение са настанени трима пациенти в хирургично отделение - жена на 80, дете на 14 и дете на 10 г. Те са за активно наблюдение, в стабилно състояние са", уточни заместник-директорът на МБАЛ "д-р Атанас Дафовски" д-р Семра Изетова.

Злополуката се размина без жертви. Разследване ще изяснява защо таванът на помещението е паднал. 

Разследване и арести

"Към този момент няма привлечени към наказателна отговорност. Задържани по Закона за МВР са трима души - двама мъже и една жена, които са собственици", заяви говорителят на Районна прокуратура - Кърджали Петя Чотрова.

Задържаните ще бъдат пуснати след изтичането на 24-часовия полицейски арест. Прокуратурата няма да иска налагане на постоянна мярка за неотклонение.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от България
fallback