Васил Терзиев подава сигнал до прокуратурата заради данни за корупция

"Инспекторатът е една от ключовите структури, за да функционира градът добре", написа столичният кмет

05.08.2024 | 15:03 Редактор: Искра Ангелова
Има ли корупция в Столичния инспекторат?

Подаваме сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичен инспекторат. Това съобщи в профила си във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

"Всяка реформа, която правим, среща отпор. Затова и промените в града не винаги се виждат веднага. Това няма да ни откаже и ще продължим, докато превърнем София в чиста и работеща община. Причините за отпора често са, защото с реформите се нарушава нечий икономически интерес. Столичният инспекторат беше една от първите структури, в които започнахме реформи в началото на мандата. Инспекторатът е една от ключовите структури, за да функционира градът добре, да има ред и защита на обществения интерес", написа още той.

"Когато Инспекторатът работи добре, това оказва влияние върху всички дейности в града. В структури като тази има условия за злоупотреба със служебно положение и висок корупционен риск. Корупцията и злонамерени практики нямат място в Столична община, независимо чии интереси нарушават. Изключително доволен съм от резултатите на Инспектората под ръководството на Николай Неделков. Резултатите от работата им за последните месеци говорят сами - санкционирането на нарушители в града е увеличено неколкократно", завършва Терзиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR