БСП: При всички случаи ще има нов служебен премиер

"Очаквах по-продължителни разговори", каза временният председател на партията Атанас Зафиров

05.08.2024 | 14:19 Редактор: Беатрис Младжова
Според Зафиров се е видяло, че е възможен диалог между партиите.

Според БСП ще имаме нов служебен премиер. Това заявиха на брифинг от партията, след като по-рано днес от ИТН върнаха неизпълнен третия мандат за правителство. Позицията на левицата беше изразена от временния председател на партията Атанас Зафиров.

"След като първата и втората политическа сила не положиха достатъчно сериозно усилия, очаквано третият мандат също е неуспешен", коментира на брифинг Зафиров. 

"Очаквах по-продължителни разговори, по-сериозен опит да бъде съставено правителство", добави той, цитиран от БНР.

"Ако ние бяхме мандатоносители, бяхме готови да предложим малко по-друг подход - среща с неправителствения сектор, синдикатите", каза политикът. И посочи, че очакват служебно правителство и честни избори.

"При всички случаи служебният премиер ще е нов, какво ще е името му, президентът ще каже", отговори Зафиров на въпрос.

БСП ще продължи усилията за консолидация на лявото политическо пространство, каза още и.ф. председател на социалистическата партия.

Зафиров коментира, че му е трудно отсега да каже какъв би бил съставът на следващия 51-и парламент.  Според него се е видяло, че може да има диалог между партиите. Той добави, че поредните предсрочни избори показват, че има тежка политическа криза, която, според него, е "проекция на състоянието на българското общество".

Снимка: БГНЕС