fallback

Продължава борбата с огъня на българо-гръцката граница

Ситуацията там остава напрегната

04.08.2024 | 08:17 Автор: Деси Николова

Пожарникари, горски служители и доброволци продължават борбата с пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. Тази сутрин се очаква много доброволци да се присъединят към усилията за овладяване на пожара. Ситуацията там остава напрегната.

Тази сутрин се организира група от доброволци за гасене на пожара на граничната планина Славянка. Призивът бе публикуван във Facebook страницата на санданското село Петрово, което се намира в близост до пожара. Сборният пункт е преди село Голешево. 

Пожарът в село Сенокос ще се наблюдава днес по неговата периферия, каза инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. Останало е само едно огнище, допълни инж. Ангелов.

В Малешево пожарът вчера беше локализиран, а хората от близките две села Цапарево и Кърпелево се прибраха по домовете си. Кметът на община Струмяни, Емил Илиев, отмени бедственото положение. 

Снощи възникна още един пожар в Пирин, в района на връх Синаница. 15 служители на НП "Пирин" са се отправили към мястото, съобщи директорът Росен Босненски. Теренът е доста труден, посочи Баненски, цитиран от БНР.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback