fallback

Без надзор ли са били децата при кошмара в Созопол - версиите на двете страни (+ВИДЕО)

Лекарите се борят за живота на 9-годишното момче

03.08.2024 | 13:31 Автор: Тодор Петров

С опасност за живота остава детето, което попадна под почистваща машина на плаж в Созопол. Лекарите се борят за живота му. Малко след 20 часа обичайно тракторът почиства плажа. 

"Две дечица - на 9 и 10 годинки, тичат след машината, настигат я и едно от децата се качва, при което се вози върху почистващо устройство, но губи равновесие и пада в самата машина. Те реално застигат машината, тичайки в гръб, без операторът на машината да ги види", разказа концесионерът на плаж Созопол - Централен Кирил Спасов.

"Водачът в 60-70% от случаите гледа напред, за да не мине през някого. Но самите деца са бягали отзад. На записите се вижда едното дете", обясни управителят на на плажа Михаил Ковачев.

Концесионерът казва, че шофьорът е реагирал веднага. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. 

"Усеща, че нещо става отзад, веднага спира и реално той оказва първа помощ на детенцето и с подръчни средства го изважда, заклещено в самото устройство. Явно дечицата са били сами на плажа, защото това, което си вижда на видеозаписите, реално родители на плажа не са се появили", посочи още Спасов.

Бабата на пострадалото момче отрича децата да са били оставени без надзор. 9-годишното дете е от Пловдив и е било на гости в Созопол при баба си. Момченцето е с тежка черепно-мозъчна травма, с травма на гръдния кош и на белия дроб. 

"Искаме да дойде екип със спешна помощ с хеликоптер, но той в момента не може да се транспортира. Нараняванията са повече в областта на главата, гръбначния стълб, краката, навсякъде", каза лелята на детето Христина Ставрева.  

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

fallback
Още от България
fallback