fallback

Корнелия Нинова на Бузлуджа: Не давайте БСП в лапите на задкулисието и олигарсите

Днес управниците ни продават България, за да си спасят животеца, заяви тя

03.08.2024 | 10:28 Автор: Тодор Петров

Другари,  благодаря ви, че сте тук - импровизирано, без излишна организация. Без шум и помпозност, искрено и от сърце. Точно в деня, на който е сложено началото, ние сме тук, на това свято място. Няма друга партия в България със свое такова свято място, което да уважава повече от век. Това място и хората, които са сложили началото, не са забравени. 

С тези думи Корнелия Нинова се обърна към социалистите, дошли на 2 август на Историческата поляна под връх Бузлуджа - денят, в който се полагат основите на организираното социалистическо движение у нас. 

"На нас се падна това – освен да си пазим държавата в тези времена на кризи, да си пазим и партията", каза народният представител от "БСП за България" Иван Ченчев. Със социалистите разговаряха и народните представители от БСП Георги Свиленски и Веска Ненчева. 

"Днес управниците ни продават България, за да си спасят животеца. Да си спасят привилегиите, благините и богатството. Затова солидарност, справедливост, равенство и мир - принципите, на които е основана нашата партия, и днес са повече от актуални. Светът се променя, но има и вечни неща в живота. Борбата за справедливост, за свобода, за защита на онеправданите е вечна борба. И ние сме тук, за да покажем, че не изневеряваме на тази борба", заяви Корнелия Нинова.

"Защото, другари, качвайки се насам, имах усещането за първата ми среща преди 8 години, когато станах председател на БСП. Усещането дори и за същите думи, като че ли да ви кажа. Тогава ви говорих да първи път за паралелната държава, за задкулисието, за дълбоката държава, която е обхванала цяла България и която изсмуква жизнените сили на народа", посочи още тя. 

"Останахме единствената партия с идеали, с програма, с цел за България и за доброто на хората. И ако днес някой се опитва да ни отнеме това, точно това, няма да го позволим. Ако днес някой се опитва да върне партията в лапите на задкулисието, на своите бизнесинтереси, на червените аристократични кръгове, на олигарсите в партията, и ако някой днес отваря вратата отново за търговците в храма, вие, ние, сме длъжни да се противопоставим", подчерта Нинова. 

fallback
Още от България
fallback