Слънчева и топла събота с валежи и грЪмотевици на места

Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°

03.08.2024 | 07:15 Редактор: Тодор Петров
Времето в събота ще бъде динамично.

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Ще има условия за градушки

В по-голямата част от страната ще духа слаб, а в Дунавската равнина умерен северозападен вятър. Над крайните източни райони ще се задържи предимно слънчево с до умерен югоизточен вятър, но по-късно вечерта и през нощта срещу неделя на места и там ще се развият гръмотевични бури. 

Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 33°, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 20°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 21 мин. и залязва в 20 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 14 часа и 23 мин. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Име
преди 1 час