fallback

"Възраждане" отказа подкрепа на "Има такъв народ" за третия мандат заради ДПС

"Ние имаме различия, които явно за тях са непреодолими", каза Тошко Йорданов

02.08.2024 | 19:00 Автор: Вяра Димова

Четвърти ден продължават разговорите в търсене на подкрепа за кабинет. Днес "Има такъв народ" (ИТН) поканиха "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Резултатът - от партията на Костадин Костадинов няма да дадат гласовете си за кабинет на ИТН. Така шансовете за правителство с третия мандат намаляват все повече.

"Не е нужно да ви убеждавам в каква икономическа и социална, и морална криза сме. Просто отговорността е на парламента, няма зад кого друг да се скрием", каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

"И ние, и вие сме потърпевши от една и съща политика, която има за цел да смазва волята и основното демократично право на всеки един български гражданин", посочи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Но приключи с "не" от "Възраждане". 

"Защото това правителство ще бъде подкрепено от ДПС", уточни още Костадинов.

"Ние имаме различия, които явно за тях са непреодолими. Отговорността лежи на плещите на ПП-ДБ и ГЕРБ", коментира Йорданов.

Втори на масата седнаха някогашните партньори във властта на ИТН - "Продължаваме промяната - Демократична България".

Сигурните гласове за кабинет до момента са 66, за да има редовно правителство са нужни 121 депутати. Утре е последната среща - с ГЕРБ-СДС.  

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback