Сигнал от "Банкя": За какво плащаме такса смет? Всяка сутрин гледаме боклуци

В Helpbook: Кофа за сирене събира боклуците пред магазин в "Слатина"

02.08.2024 | 17:08 Редактор: Анисия Иванова
Тротоарите не се почистват.

В парк в район "Банкя" били изхвърлени останки от стари катерушки от порутена детска площадка. Ето какво писа в платформата Helpbook.info наш потребител:

"Това е мястото за изхвърляне на всякакъв вид отпадъци и продължиха да трупат. Към днешна дата мястото заприлича на сметище. Също така, фирмата, асфалтирала улицата, остави боклуци по тротоара, които не благоволи да си почисти. Моля, Общината да предприеме съответните мерки мястото да бъде почистено. За какво тогава си плащаме такса смет? Да гледаме от прозореца всяка сутрин грозното сметище", пише в сигнала.

Преди месец наш потребител сигнализирал Столичен инспекторат за купчини с боклуци пред магазин за хранителни стоки в район "Слатина".

"След наложената санкция на магазина управителите сложиха кофа от сирене и така буквално си "измиха ръцете". Много моля за съдействие от страна на компетентните органи за поставяне на нормални кошчета за боклук", пише в сигнала.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където може да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.

Снимка: Helpbook