Сметосъбирането в София: Липсващи кофи за боклук, препълнени кошчета на детска площадка

В Helpbook.info ни писаха от столични райони

02.08.2024 | 21:50 Редактор: Анисия Иванова
Препълнени кошчета в София.

В платформата Helpbook.info ни писаха за проблеми със сметосъбирането в София, където от известно време са изчезнали контейнерите за боклук.

"На кръстовището на ул. "Позитано" и ул. "Индже войвода" столичния кв. "Разсадника" до контейнерите за боклук се намира перманентно сметище, поддържано от малцинствените общности в района.

На ул. "Троян" имаше 2 контейнера, които в момента са отстранени от няколко месеца и в близост до бившата им локация се събират боклуци пред изоставеният строеж на улицата.

На ул. "Позитано" срещу магазин "Изобилие" контейнер е поставен с колелата нагоре, което го прави неизползваем от няколко дни, и следва да бъде заменен или поне обърнат", се разказва в сигнала.

От няколко месеца кошчетата на детска площадка в кв. "Обеля" се почистват единствено от гражданите, които със собствени средства осигуряват и пликове, които редовно подменят.

При проблем може да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info, чрез която оплакване ще стигне към отговорните институции, които да предприемат действия по решаването му.

Снимка: Helpbook