Костадин Костадинов: Няма да подкрепим кабинет с третия мандат

"Не можем да участваме в кабинет, в който участват представителите на ГЕРБ и ДПС", заяви лидерът на "Възраждане"

02.08.2024 | 16:23 Редактор: Толя Стоянова
Според Костадинов държавата не е в криза, а в очистителен процес.

"Възраждане" обяви, че няма да подкрепи правителство с третия мандат след разговорите с "Има такъв народ" (ИТН). Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обясни, че мотивът за това е, защото "правителство ще бъде подкрепено от ДПС без Пеевски".

"Ние още по време на кампанията казахме, че не можем да участваме в кабинет, в който участват представителите на ГЕРБ и ДПС. "Възраждане" не изменя на своите избиратели. Ние държим на думата си, имаме принципи", подчерта Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" е категоричен, че бъдещето на България трябва да бъде определяно от политически формации, в които не участват представители на ГЕРБ и ДПС.

"Доказано е за последните вече повече от 15 години, че тези формации защитават статуквото в страната, което превърна България в една колониална псевдодържава, в която унищожават собственото си население с темпове, каквито не сме имали в историята дори когато сме били под турско и византийско робство – с по 100 хиляди души на година", заяви той, цитиран от БГНЕС.

Според него държавата не е в криза, а в очистителен процес, в който се прави опит да се върне демокрацията в България, а това, по думите му, няма да стане с правителство, което използва представители, които са участвали в други такива режими назад във времето.

Снимка: БГНЕС