От Пловдив: Всяка сутрин служителите ни чистят след общинското почистване

Сигналът е подаден в платформата Helpbook от управител на ресторант

03.08.2024 | 06:30 Редактор: Анисия Иванова
Нощното почистване създава проблеми.

Благодарение на Столичната община, през целия летен сезон почистващи фирми извършват миене с автоцистерна с маркуч в различни райони на Столичната община, като се работи и нощна смяна с цел да не се пречи на трафика. Основната цел на миенето е подобряване на качеството на атмосферния въздух и околната среда. Нощно почистване се извършва и в други градове в страната, но понякога създава проблеми.

Ето какво написа управител на ресторант в Пловдив в платформата Helpbook.info: "Бих искала да обърна внимание, че при почистване нощем, машината, която работи, не събира боклуците, а ги изтласква към нашия ресторант. Всяка сутрин служителите ни трябва да почистват след извършеното общинско почистване. Моля да проверите и да видите дали има начин да не се наслагват боклуците пред нашия ресторант и почистването на едни зони да води до замърсяване на други. Благодаря предварително".

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата, където да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено.

Снимка: БГНЕС