Бойко Борисов прозря коалиция между три партии, Пеевски засипа Радев с обвинения

Напрежение в парламента

02.08.2024 | 13:52 Редактор: Толя Стоянова

В Народното събрание по време на редовния петъчен парламентарен контрол служебният премиер Димитър Главчев обяви, че не е необходима друга помощ за борбата с пожарите, освен тази по Механизма за гражданска защита на Евросъюза. Главчев подчерта, че има координация с Гърция и Северна Македония за овладяване на бушуващите по места пламъци. В кулоарите на парламента, обаче, основната тема беше друга. Председателят на ДПС Делян Пеевски показа списък на "всички касиери на Мистър Кеш" в енергетиката.

Делян Пеевски отправи обвинения към президента Радев

Денят в парламента започна с ураган от обвинения от Делян Пеевски към президента Радев. Пеевски донесе списък, според него със скандални назначения в енергетиката, направени от държавния глава.

"Колеги, списъкът на всички касиери в енергетиката на "Мистър Кеш" Румен Радев и на Николай Копринков - касиера от село Труд", заяви Пеевски, показвайки списъка.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се опита да тушира отправените атаки с хумор.

"Вчера ми казаха имало ДПС и ДПС 1948. Казвам го със хумор", посочи Борисов.

И продължи със сериозен тон.

"Не знам какво е оставил г-н Пеевски и вече не ме интересува. Чухме всичко отвратително, грозно, кое истина, кое лъжа между, всички лидери, убихме си авторитетите и хаосът е пълен", добави той.

Борисов съзря ново мнозинство в парламента

"Вчера направиха мнозинство срещу мен Пеевски и "Възраждане". А какво ще стане след месеци, само Господ разполага. Пеевски, Костадинов, Денков са едно. Вчера демонстрираха мнозинство, да им е честито", коментира лидерът на ГЕРБ.

Той завърши изявлението си с кратък коментар по отношение на третия мандат. Заяви, че партията му ще участва в разговорите с "Има такъв народ" (ИТН) с уважение и разбиране, въпреки че шанс за редовен кабинет няма.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)