fallback

Д-р Лозана Василева е назначена за зам.-министър на земеделието и храните

Кандидатурата ѝ е по предложение на министър Георги Тахов

01.08.2024 | 19:34 Автор: Вяра Димова

На длъжността заместник-министър на земеделието и храните е назначена д-р Лозана Василева, считано от 5 август, със заповед на министър-председателя Димитър Главчев. Нейната кандидатура е по предложение на министъра на земеделието и храните Георги Тахов.

Лозана Василева е доктор по аграрна икономика. Придобива научната си степен в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Има и специализация по биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия.

От 13.07.2023 г. до момента д-р Василева е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". От май 2017 г. до май 2021 г. е заместник-министър на земеделието с делегирани ресори Програма за развитие на селските райони, Програма за морско дело и рибарство и Национална лозаро-винарска програма. Отговаря за ДФЗ и за Националната служба за съвети в земеделието.

През август 2014 г. д-р Василева е назначена за изпълнителен директор на ДФЗ, а през ноември същата година става заместник изпълнителен директор на институцията. От 2003 г. до 2004 г. работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция "Земеделие и гори", гр. Пазарджик. От 2009 г. оглавява Областната дирекция на ДФЗ, гр. Пазарджик.

Снимка: архив, БГНЕС

fallback
Още от България
fallback