fallback

Бойко Борисов предупреди да не разсърдят ГЕРБ, Пеевски с атака към ИТН и Радев

Появиха се нови обвинения и ултимативни изказвания в парламента

01.08.2024 | 13:46 Автор: Вяра Димова

Скандал и прекъсване на заседанието на парламента белязаха днешния ден. Появиха се нови обвинения и ултимативни изказвания, а папка номер 3 за кабинет има все по-малки шансове. "Има такъв народ" (ИТН) продължава разговорите в търсене на подкрепа за третия мандат. До момента партията е събрала само 48 гласа "за" евентуален редовен кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не вижда вариант за правителство, а път към нови избори. Въпреки това, в събота партията ще се отзове на поканата на ИТН.

"Тези преговори са полезни, защото биха ни научили на повече мъдрост", заяви той.

Докато ГЕРБ ще отидат на среща за кабинет, без надежда за такъв Делян Пеевски отново призова ИТН: "Да връщат мандата и да отиваме на избори, да спират това шоу. Разиграват българския народ".

Що се отнася до това има или не заговор за свалянето на Рая Назарян като председател на парламента, Борисов предупреди: "Не ми минава през акъла, че може да направят такова нещо. Това означава едно ново мнозинство точно преди изборите. И ще видят един много разсърден ГЕРБ. Затова не ги съветвам да го правят".

Редом с темата за мандата, Пеевски продължи и днес със задочната война с президента Румен Радев. 

"Защо не прави нищо прокуратурата - колко кафета има Радев с главния прокурор?! Стига вече", отсече председателят на ПГ на ДПС.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback