БСП пита министър Атанас Запрянов: Как пазите авторитета на Българската армия

Позицията им е провокирана от последните скандали около Информационния център към МО

01.08.2024 | 09:28 Редактор: Тодор Петров
Остра позиция от БСП.

Председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов и секретарят ѝ Иван Петков питат служебния министър на отбраната Атанас Запрянов какво прави ведомството за запазване и развиване на доверието и авторитета на Българската армия.

Питането на двамата народни представители е провокирано от последните скандали около Информационния център към МО и острата обществена реакция по темата.

"Българската армия е една от малкото институции, които се ползват с доверието на българския народ. В последните години много институции загубиха своя авторитет. Ние от БСП за България вярваме, че запазването и утвърждаването на авторитета на Българската армия е ключова задача пред ръководството на Министерство на отбраната. Във времена на нестабилност и война доверието на българските граждани в българските военни е елемент от националната ни сигурност", посочват вносителите.

Според тях клипът, който "уж имаше за цел да привлече младите хора към служба, предизвика само гняв и отвращение с мутренските си послания и грозна агресия".

На второ място в социалните мрежи се появиха сигнали, че YouTube каналът на Военният телевизионен канал е изчезнал и уникалното му име е закачено към канал с видеа за криптовалути. Това се случва на фона на смяната на директора на Информационния център към МО именно заради скандалния клип.