fallback

Горещ четвъртък с температури до 38 градуса

Над Черноморието ще бъде слънчево и ветровито

01.08.2024 | 06:00 Автор: Толя Стоянова

Минималните температури в страната ще са от 16 до 20 градуса. През деня ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб вятър от североизток със скорост до 25 км/ч.

Максималните температури в страната ще са от 32 до 38 градуса, в западните райони до 32-37 градуса, а по Черноморието до 32 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево и ветровито. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 30 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 28 градуса по северното крайбрежие до 29 градуса по южното, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините ще има купеста облачност. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде до умерен от север-северозапад със скорост до 25 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 м височина ще бъдат около 14 градуса, а на 1500 м - около 22 градуса.

В петък късно следобед над страната от запад на изток ще премине облачна вълна с повече облаци над Дунавската равнина, въпреки това без валежи. В събота и неделя се очакват разхладителни валежи. В събота по-съществени в Западна България, а в неделя и по Черноморието, като има условия за градушки в южните и източните части от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels

fallback
Още от България
fallback