fallback

Димитър Главчев: Сложна и променлива е обстановката с пожарите

В района на селата Микрево и Сапарево гори горски масив

31.07.2024 | 12:01 Автор: Вяра Димова

Служебният премиер Димитър Главчев определи като сложна и променлива обстановката с пожара на гръцката граница в планината Славянка.

"Сложна и променлива е обстановката. И вчера, и днес в гасенето участват два самолета от Франция, които се преместиха в община Струмяни, където имаше реална опасност за живота и имуществото на хората. В района на селата Микрево и Сапарево гори горски масив. Жителите са евакуирани и са прекарали нощта в Сандански. Правят всичко възможно да ограничат огъня. Усилията са да се ограничи огъня на юг, за да не обхване и други населени места", допълни той.

Работата на огнеборците при взривовете край Елин Пелин

"Валентин Радев е пример за това как трябва да се държи един командир. Представете си риска, който поеха всички, за да спасяват човешки животи. В последните дни много хора са примери как трябва да се изпълнява дългът", подчерта Главчев, цитиран от "Труд".

"На България е поверено домакинството на 47-ата сесия на Комитета по световно наследство на ЮНЕСКО", информира той и допълни, че се очаква да бъдат посрещнати 1500 делегата от 150 държави.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback