Гореща сряда с температури до 36-37 градуса

Над Черноморието ще бъде слънчево и ветровито

31.07.2024 | 06:00 Редактор: Беатрис Младжова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 14 до 23 градуса, по високите западни полета - около 13 градуса. През деня ще бъде слънчево и горещо. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 25 км/ч от североизток.

Максималните температури в страната ще са от 33 до 36 градуса, в югозападните райони до 37 градуса, а по Черноморието до 29-32 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево и ветровито, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-32 градуса. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 30 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 28 градуса по северното крайбрежие до 28-29 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното до умерено с височина на вълните до 2,5 метра. 

В четвъртък и петък ще бъде горещо. В петък късно следобед над страната от запад на изток ще премине облачна вълна, но без валежи. В събота и неделя се очакват разхлаждащи валежи, в събота по-съществени ще са в Западна България, а в неделя и по Черноморието.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels