fallback

BG-ALERT призова хората от село Кърпелево да се евакуират

Причината е пожарът край Струмяни

30.07.2024 | 15:04 Автор: Деси Николова

Огромен пожар бушува край Струмяни в Благоевградска област. Системата BG-ALERT бе задействана и призова хората да се евакуират.

"Жителите на село Кърпелево да се евакуират. Причината е възникналият голям пожар в района. Следвайте указанията на компетентните органи", пише в съобщението на BG-ALERT.

Огънят, западно от река Струма, Малешевска планина, е избухнал около 12:30 часа между селата Микрево и Каменица. Подготвя се евакуацията и на другите села.

Димът се вижда от Благоевград. Духа силен южен вятър, който допълнително разпалва. Засега са изпратени два екипа огнеборци, но положението е сериозно и се обмисля искане на помощ от въздуха. Наземно гасене не може да се извършва.

Екипът на Министерството на труда и социалната политика следи развитието на възникналия по-рано през деня пожар между селата Микрево и Каменица в община Струмяни, след като стана ясно, че той застрашава населените места, тъй като в района има четири социални услуги. Те са разкрити в село Каменица и в тях са настанени 56 жени. МТСП има готовност да евакуира заради пожара всички 56 жени, настанени в социални услуги в село Каменица.

fallback
Още от България
fallback