Корнелия Нинова: "Новото" ръководство на БСП да не се оправдава с мен за третия мандат

Подчерта, че вече месец и половина не участва в работата на Изпълнителното бюро

30.07.2024 | 08:47 Редактор: Толя Стоянова
Нинова призова новото ръководство на БСП да не се оправдава с нея.

Корнелия Нинова призова новото ръководство на БСП да не се оправдава с нея за това, че президентът Румен Радев не е връчил третия мандат на социалистите. Тя посочи, че вече месец и половина не участва в работата на Изпълнителното бюро и не е в ръководството на партията.

Цялата позиция на Корнелия Нинова:

Крайно време е моите доскорошни заместници, сега изживяващи се като  "ново" ръководство, да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име. Сега, освен за всичко друго, съм виновна, че президентът не им дал третия мандат.  Вече месец и половина не се включвам в работата на Изпълнителното бюро, не съм в ръководството на Парламентарната група и не участвам в оперативното ръководене на партията. Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си. 

И накрая малко информация за лъжите, че блокирам партията, защото Зафиров не е вписан от съда като представляващ БСП. Не само, че не я блокирам, а я спасявам. В петък същият Зафиров, който навсякъде се представя за новия временен председател, ми проплака да отида на "Позитано" и да подпиша, защото Сметната палата не го признава за ръководител, не зачита подписа му и върнала отчета на БСП. Последиците за партията в такива случаи са тежки. Разбира се, че веднага реагирах и подписах отчета. Никога не бих навредила на социалистите и на партията и няма да позволя името ми да бъде използвано като универсално оправдание на нечия некадърност и лицемерие.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)