fallback

Променят движението в тунелите "Люлин" и "Големо Бучино" до 22 август

Ново осветление в тунелите на АМ "Струма" налага промени в трафика

29.07.2024 | 17:47 Автор: Деси Николова

До 22 август ще има промени в организацията на движението в тунелите "Люлин" и "Големо Бучино" на АМ "Струма" заради подмяна на осветлението. Етапно ще бъдат затваряни тръбите в посока Перник и София на двете съоръжения за монтаж на нови осветителни тела. Работите ще се извършват от понеделник до четвъртък, а в петък, събота и неделя дейностите ще спират и движението през двете тръби на тунелите ще бъде свободно, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

От днес до 1 август е ограничено движението в тръбата за Перник на тунел "Люлин" на автомагистралата, като трафикът преминава двупосочно в тръбата за София. От следващия понеделник - 5 август до 8 август, преминаването в тунела в посока София ще бъде ограничено и ще се осъществява двупосочно в тръбата към Перник.

От 12 август до 15 август ще се ограничи движението в тунел "Големо Бучино" в тръбата към Перник, като трафикът ще се извършва двупосочно в тръбата за столицата. На 19 август се предвижда да започнат работите в тръбата към София, а движението да бъде двупосочно в посока Перник.

По време на дейностите в съоръженията скоростта е намалена до 50 км/час. Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback