fallback

Пострадалите от пожара в Боляровско отказват хотели

Оборудването на 18-те фургона за живеене е към своя край

29.07.2024 | 18:10 Автор: Деси Николова

Никой не желае да бъде настанен в хотел, като са проведени разговори с всички, чиито домове бяха унищожени от пожара в Боляровско. Оборудването на 18-те фургона за живеене в селата Воден и Крайново е към своя край. Това съобщи областният управител на Ямбол Николай Костадинов пред журналисти.

В момента се монтират климатици във фургоните за временно настаняване, включват се към мрежата доставените електроуреди – перални, бойлери, готварски печки, телевизори. Някои от хората вече са настанени във фургоните, но по-голямата част живеят в момента при свои роднини и близки, посочи той.

В най-кратки срокове ще бъде изплатен и вторият транш помощи от държавата за потърпевшите от пожарите в Боляровско. Изплатена е първата помощ от 1578 лева, предстои засегнатите домакинства да получат още 2500 лева, каза областният управител на Ямбол, цитиран от БТА.

"В момента се оформят документите за изплащането на вторите средства от Агенция "Социално подпомагане". В най-кратки срокове ще бъдат изплатени и те, както първите средства. Необходимо е общинската администрация да окомплектова документите и да се пристъпи към изплащането", посочи Костадинов.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback