fallback

Борислав Гуцанов: Ще проведем разговор с ИТН и е важно мъдростта да надделее

Той коментира, че не е нормално за 3 години да са проведени 6 пъти предсрочни избори

29.07.2024 | 16:32 Автор: Искра Ангелова

Ще проведем разговори с ИТН при покана от тяхна страна. Приемаме третия мандат като мандат на парламента. Надяваме се той да бъде използван за връщане на диалога между политическите партии и да се стигне до пресечна точка за приоритети за развитието на страната ни. Това заяви пред медиите председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

Гуцанов коментира, че Великото народно събрание не случайно е предвидило първият и вторият мандат да се дават на кандидат за министър-председател, а третият на парламентарна група.

"Важно е в момента дали ще надделее тази мъдрост или партийният  егоцентризъм", каза още социалистът.

Председателят на ПГ на БСП за България бе категоричен, че не е нормално за 3 години да са проведени 6 пъти предсрочни избори. Социалистът изрази надежда да има воля, мъдрост и държавническо мислене, които да доведат до редовен кабинет и нормализиране на отношенията в политическото пространство.

На въпрос за приоритетите на БСП Гуцанов заяви, че сред тях са социалните политики за хората, както и здравеопазването, мира, енергетиката. "Нека да започнат разговорите. Няма да поставяме червени граници. Разбира се, ще съберем и Националния съвет за по-сериозното обсъждане за един бъдещ кабинет", заяви той. По думите му това трябва да е кабинет на националното спасение, експертен и надпартиен. "Да се говори за министри сега не е нормално, в тази тежка ситуация".

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback