Helpbook: Шоколади със захар на щанд под указателна табела "БЕЗ ЗАХАР"

В платформата ни получихме сигнал за заблуждаващи надписи

30.07.2024 | 14:16 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал за нелоялна практика.

В платформата Helpbook.info получихме сигнал за заблуждаващи надписи в голяма търговска верига. Заради подредбата на хранителни изделия се създават предпоставки за опасни последствия при консумиращите ги.

"Недопустимо подреждане на храни на неподходящо място - под указателна табела с големи букви БЕЗ ЗАХАР са поставени два вида шоколади, в текста на съдържанието, на които ясно е описано, че съдържат захар. Ама те били веган, ми обясняваше управителката, която уведомих преди месец за тази опасна за невнимателен диабетик подредба. Сякаш диабетикът, който бъде подведен от указателната табела БЕЗ ЗАХАР, няма да пострада като изяде шоколад-два, защото този шоколад е ВЕГАН! Изключително нелепо обяснение и некоректно поведение спрямо клиенти, увредени лица, които могат да пострадат от тази така МОДЕРНА ТЪРГОВИЯ!", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook