fallback

Димитър Главчев и Калин Стоянов предприемат мерки за опашките на ГКПП "Кулата"

На денонощие минават около 5000 превозни средства

29.07.2024 | 15:50 Автор: Толя Стоянова

Мерки за по-бързото преминаване на транспортни средства през ГКПП "Кулата" обсъдиха министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с представители на граничните власти. Те посетиха района, за да проверят трафика през българо-гръцката граница.

Премиерът бе категоричен, че са необходими временни мерки, докато страната ни не бъде приета и по суша в Шенген. Едната е потокът от превозни средства да се разделя на такива от държави членки и на такива от трети страни, защото проверките са различни. Другата идея е чрез временни пътни знаци да се ограничава скоростта в края на магистралата, за да не става струпване на коли, съобщиха от Министерския съвет (МС).

Министърът на вътрешните работи заяви, че заедно с гръцките гранични власти се работи по т.нар. облекчени проверки с цел по-бързо пропускане на преминаващите коли. Калин Стоянов съобщи, че в този активен летен сезон чакането на граничния пункт отнема около 30-40 мин и че на денонощие минават около 5000 превозни средства.

Снимка: МС

fallback
Още от България
fallback