fallback

Делян Пеевски: ДПС няма да разговаря с ИТН за кабинет с третия мандат

Да върнат мандата веднага, призова съпредседателят на Движението за права и свободи

29.07.2024 | 14:27 Автор: Тодор Петров

Парламентарната група на ДПС няма да участва в преговори за съставяне на кабинет с третия мандат, не защото не вярваме в необходимостта от това България да има стабилно и отговорно правителство, а напротив - защото не приемаме с евтин популизъм и клишета да се губи ценно политическо време на страната. Празното говорене на ИТН, което показва политическата им немощ и напъните на временния обитател на "Дондуков" 2 са имитация на политика и отсъствие на отговорност пред хората. 

Това се казва в позиция на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.

"Освен това ние сме категорични - не можем да работим с проруската партия "Възраждане" и това за нас е единствената, непристъпна червена линия", подчертава той. 

"С оглед изразените позиции на основните партии, заявките за опит за съставяне на правителство с третия мандат не са нищо друго, освен протакане и реализиране на нерегламентирана предизборна кампания, от която излъгани и подведени ще бъдат българските граждани", на мнение е Пеевски. 

Според него отговорното политическо поведение изисква от представителите на ИТН единствено да върнат мандата веднага, за да има възможност президентът Радев да изпълни задълженията си по Конституция и да насрочи парламентарните избори.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от България
fallback