Прокуратурата разследва всички версии за трагедията край Елин Пелин

Взривовете са причината за смъртта на двамата души, които бяха открити в склада

29.07.2024 | 08:37 Редактор: Толя Стоянова
Разследват се всички възможни версии за инцидента.

Проверяват се всички версии за причината за тежкото произшествие с четирима загинали в Елин Пелин – техническа неизправност или повреда на някои от пиротехническите изделия, човешка небрежност, умишлено причинено деяние, случаен инцидент.

Екип от следователи в Националната следствена служба е успял да направи оглед на част от помещенията на местопроизшествието непосредствено след отминаване на опасността от нови взривове.

След извършване на оглед на целия периметър на местопроизшествието ще бъде назначена пожаротехническа експертиза. Продължават разпити на свидетели, съобщиха от прокуратурата.

Данните от съдебно-медицинската експертиза от взрива в складовете край Елин Пелин показват, че причината за смъртта на двамата души, които бяха открити вътре, е баротравма, т.е. починали са от взрива.

"Телата на откритите двама души са силно овъглени. Още във вчерашния ден беше назначена съдебно-медицинска експертиза, която към настоящия момент е готова. Съгласно заключението на съдебния медик причината за смъртта им е баротравма, т.е. починали са от взрива", заявиха от прокуратурата в Елин Пелин.

Жертвите ще бъдат идентифицирани чрез ДНК експертиза.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)