fallback

Прокуратурата с подробности за овъглените тела: Едното със сигурност е на мъж

Няма опасност от нови взривове за населените места, съобщиха от Министерството на вътрешните работи

28.07.2024 | 15:42 Автор: Вяра Димова

Към момента по разследването на взривовете в складовете за фойерверки край Елин Пелин са разпитани 8 души, сред тях е охранителят на склада. Сред разпитаните е и въпросната нова следа - момчето, за което по-рано днес съобщи МВР. То е попаднало в огнения капан и е престояло там в продължение на 10-25 минути. Успяло е да се измъкне и да подаде сигнал на телефон 112.

"Момчето е подало сигнал до 112. Това е отразено и проверено", каза Наталия Николова от Софийската окръжна прокуратура.

"Детето е късметлия. Присъствало е вътре, обажда се на 112. Насочени са екипи. Това е било второто обаждане. Момчето е интелигентно", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

От Министерството на вътрешните работи обявиха, че няма опасност от нови взривове за населените места край Елин Пелин. Стоянов уточни, че днес е извършена една много малка част от огледа, който предстои и който според него ще продължи минимум седмица. 

Вътрешният министър изрази надежда, че с планираните с пожарните екипи действия, постепенно ситуацията ще бъде напълно овладяна и тогава разследващите екипи ще могат да влязат и да започнат работата си в спокойна обстановка. По думите му в утрешния ден в НСлС е планиран разпит на пожарникарите, които с риск за живота, непосредствено преди най-тежките взривове, влязоха и изведоха от сградата двамата тежко ранени. Техните показания също ще са от значение за разследването. 

Жертвите на трагедията вече официално са четири. Предстоят аутопсии, едното обгорено тяло със сигурност е на мъж, стана ясно от брифинга на разследващите. 

Движението в участъка ще остане спряно поне до утре сутринта. При отварянето на пътя ще бъдат поставени предупредителни табели за повишено внимание и за евентуална пиротехника, която може да бъде намерена в района на инцидента.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от България
fallback