fallback

Концесионерите ще трябва да подават заявления за сертифициране на ски пистите

Новата наредба влиза в сила от 1 октомври 2015 г.

21.01.2015 | 17:45 Автор: Борислав Петров

От началото на следващия зимен сезон всички ски писти в страната ще бъдат маркирани според сложността им. Граждански ски патрули от своя страна ще следят за реда и ще оказват помощ на туристите при нужда. Промените идват вследствие на нова наредба към Закона за туризма, която правителството прие на 21 януари 2015 г.

От 1 октомври 2015 г. всички концесионерите на ски писти у нас ще трябва да инвестират пари за табели, които да обозначават доколко е трудна една писта. За целта ще се използват зелени, сини, червени и черни знаци като зеленият цвят е за писта с най-лека сложност, а черният за най-стръмните и трудоемки. Около пистите ще има и обезопасителни мрежи.

На базата на новата наредба към Закона за туризма концесионерите ще трябва да подават заявленията за сертифициране на пистите до Министерството на туризма.

Около един милион туристи посещават зимните ни курорти всеки сезон. Именно поради тази причина от Министерството на туризма обещават да работят във всички посоки за развитието на зимния туризъм като тепърва предстоят промени в закона. Към момента основните проблеми в курортите ни са лоша инфраструктура и липса сигурност.

Вижте репортажа на Борислав Петров:

 

fallback
Още от България
fallback