Откриха обгорено тяло до входа на склада за фойерверки край Елин Пелин

От СОБТ първи влязоха в склада

28.07.2024 | 08:55 Редактор: Елеонора Танева
Момче се е спасило по чудо от складовете

До входа на склада за фойерверки край Елин Пелин е открит труп. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

"СОБТ влязоха в склада добре оборудвани. Стените на склада са изключително здрави. Компрометирана е само входната врата. Следовател и прокурор ще дойдат на място и ще се вземе решение за първоначалния оглед", уточни Стоянов.

Един човек остава в неизвестност

"Там всичко е разрушено, дебели стени, бетонови плочи са изхвърчали но 10 м в слънчогледите. Няма как някой някъде да се е скрил, след всичко, което се е случило тук", поясни вътрешният министър.

Записите от видеокамерите няма да дадат насоки на разследващите, тъй като  сървърите са били в склада.

Има двама свидетели очевидци - охранителят, който е съдействал да изведе доц. Шишков и дъщеря му и момче, за което по-късно се е разбрало, че е било в склада при първия взрив. 

Оцелял по чудо

Момчето е изключителен късметлия, бил е вътре, докато пожарът се е развивал. 

"Опитал да се скрие в микробус, но след възпламеняване микробусът се е запалил, успял е да избяга под оградата. Това момче се прибрало вкъщи и пуснало телевизора. Ние през това време се опитваме да разберем кой е бил там. Той трябваше още от първата минута да бъде при нас, установихме го по клетките тук на място", каза още Калин Стоянов. 

Вътрешният министър уточни, че момчето е било в средата на складовата база, първо е чуло взрив, след това огън и дим. По думите му взривът е дошъл  откъм входа, където е офисът на фирмата, където вероятно се е изнасяла техниката за тържеството.

По думите на Стоянов родителите или самото момче е трябвало още на момента да се свържат с МВР, за да съдействат на разследването и установяването на хората, които са били на място.

Снимка: Пресцентър на МВР