Атанас Зафиров на Бузлуджа: БСП не е на борсата, не се преучредява и влива

Отиваме на изборите, за да ги спечелим, каза той

27.07.2024 | 15:15 Редактор: Елеонора Танева

БСП не е на борсата, БСП не се продава, БСП не се преучредява, БСП няма да се влива никъде и нищо няма да се влива в БСП! Всеки, който твърди подобно нещо, лъже и обслужва чужди интереси. Не се опитваме да подменим, а да променим БСП. Това заяви изпълняващият функции председател на БСП Атанас Зафиров в словото си на Националния събор на левицата на Бузлуджа.

"Повече така не може. Искате ли да сме пета политическа сила? Харесва ли ви да губим избори след избори? Харесва ли ви лявото да е 7% в парламента? Харесва ли ви останалата част от лявото изобщо да не е в парламента? Ще продължаваме ли да търпим това? НИКОГА!

Отворихме много фронтове, казахме тежки думи, някои от тях ще зарастват бавно, това е дълъг процес. Видяхме, че това  е път за никъде и трябва промяна. Времето и историята няма да ни чакат. Моментът е исторически и трябва да сме на висота. Тази историческа отговорност ляга на нашите плещи, такова е и очакването на българските граждани. Лявото е доказало, че  в момент на кризи може да намира точните решения, но само когато е обединено и единно – това, което показахме днес на тази поляна, е само първата крачка", заяви Зафиров.

Обединение в лявото

Той допълни, че процесът на протегната ръка, на консолидация на партията и лявото политическо пространство е необратим и еднопосочен. Зафиров посочи, че  огромна маса от лявомислещи патриотични хора не са понесли постоянните спорове и деления в левицата.

"Дори на последните избори се явихме пет отделни формации. Е, сега и петте формации са тук. Аз вярвам, че това е гаранция за успех. Нашият слоган е „Заедно“ и ние сме тук заедно - и партията ,и лявото, а „Началото е Бузлуджа“- историческото начало и новото начало на едно по-добро бъдеще за лявото", каза Зафиров пред симпатизантите на БСП на Бузлуджа.

Цел пред БСП е слагане край на модела ГЕРБ

"Отиваме на следващите избори, не за да станат някои депутати и министри. Отиваме на следващите избори, за да ги спечелим, за да може лявото да управлява държавата. Но това не е самоцелно, а в името на вас – българските граждани и реализацията на нашите идеи. Сигурен съм, че това ще е случи. Днешната пълна поляна го доказва. На прав път сме. Вярвайте в доброто и не се поддавайте на провокации", допълни изпълняващият функции председател на БСП.

Снимка: БГНЕС