Започна приемът на заявления за целева помощ за отопление

Размерът ѝ ще бъде малко над 550 лв.

27.07.2024 | 14:01 Редактор: Вяра Димова

Започна приемът на заявления за целева помощ за отопление, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. За предстоящия отоплителен сезон, размерът на предоставяната енергийна помощ ще бъде малко над 550 лева.

Сумата се отпуска за период от пет месеца и е съобразена с определените нови цени на електроенергията за бита. Изплаща се на два транша - първият до 30 ноември, а вторият - до 31 януари. Заявления ще се приемат в дирекциите "Социално подпомагане" в цялата страна до 31 октомври.

Предстоящата индексация на пенсиите няма да се отрази на достъпа до кандидатстване за целевата помощ за отопление. През миналия отоплителен сезон енергийни помощи са изплатени на близо 325 000 семейства и самотноживеещи в цялата страна.

"Обитаваното жилище да е единствено. Да не осъществяват дейност като еднолични търговци, да нямат участия в капитала на търговски дружества, да нямат вземания, доходи на движимо или недвижимо имущество, да нямат сключен договор за предоставяне на собственост срещу задължения за издръжка или гледане", уточни директорът на РДСП Стара Загора Петя Чакърова.

Снимка: БГНЕС